top of page
Logo Qi praktijk voor acupunctuur, acupressuur en acuyoga

OVER MIJ, PETRA

Hallo Ik zal me maar eens even voorstellen. Mijn naam is Petra Eeken: acupuncturist, shiatsu-therapeut, acu-yogadocent in Alphen aan de Rijn en ja: de poserende dame op de foto rechts. In 2002 startte ik mijn praktijk en ik ben dus inmiddels heel wat jaren actief.  Jaren waarin ik veel heb mogen leren, maar waarin ik vooral ook heel veel plezier en geluk heb gevonden in wat ik doe. Mijn voorliefde voor de Oosterse geneeskunde gaat echter verder terug dan 2002. Mijn eerste ervaring was op vakantie in Frankrijk, waar ik een vrouw ontmoette die Qi-Gong lessen gaf. Na het volgen van deze lessen ben ik, vandaag de dag nog steeds, iedere keer weer verbaasd over het effect van deze oefeningen op mijn lichaam en geest. 

PETRA'S PASSIE VOOR OOSTERSE GENEESKUNDE

Mij werd duidelijk dat in de Oosterse geneeskunde balans tussen lichaam en geest centraal staat. Niet alleen de symptomen, maar juist de wortels van de klachten worden aangepakt. Dit sprak mij zo erg aan dat ik sindsdien een passie voor de Oosterse geneeskunde heb ontwikkeld. Oosterse geneeskunde heeft mij geleerd dat ons lichaam een fantastisch instrument is en dat als je de tijd neemt om dit instrument te leren bespelen, je zeer mooie muziek kan maken en voelen.  Vergeet niet je hele leven moet je het doen met dit ene lichaam en daarom is het zo belangrijk om er goed voor te zorgen. 

Ik probeer cursisten en de mensen die in mijn praktijk komen te laten ervaren dat als je lichaam en geest beter in balans zijn, het zelfhelend vermogen van je lichaam groter wordt, je beter tegen een stootje kan (letterlijk en figuurlijk) en dat je een meer ontspannen en 'levendiger' leven leidt. 

PETRA'S SPECIALISME

Naast alle algemene, reguliere acupunctuur behandelingen heb ik mij door de jaren heen gespecialiseerd in alle vormen van psychische en psychomatische klachten. Daarnaast heb ik een - al zeg ik het zelf - uitstekende manier om chronische en acute pijnen te verlichten en verhelpen.   

PETRA'S OPLEIDINGEN

Ik heb door de jaren heen verschillende opleidingen in de Oosterse geneeskunde afgerond:

• acupunctuur aan de Traditional Chinese Medicine Academy; 

• hbo medische basis kennis (MBK) via Stichting Hoger Onderwijs;

• shiatsu aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu (NSKS).

 

Daarnaast volg ik ieder jaar de nodige bijscholingen op mijn vakgebied hier teveel om op te noemen
 

bottom of page