top of page

BEHANDELINGEN

In mijn praktijk geef ik twee verschillende behandelingen, beide afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunde: acupunctuur en acupressuur. Beide methoden zijn een natuurlijke manier om lichaam en geest te herstellen en in balans te brengen. Beide methoden worden uitgevoerd om zowel het symptoom van de klacht, als de de wortel van de klacht aan te pakken. Bij beide methoden worden dezelfde, zogenaamde acupunctuur- of acupressuurpunten aangeraakt om het lichaam en de geest in balans te brengen en te genezen. Zit er dan nog wel een verschil tussen de twee methoden? Ja, natuurlijk. Het verschil tussen de twee is dat bij acupunctuur naalden worden gezet op bepaalde punten in ons huidbindweefsel en bij acupressuur wordt druk uitgeoefend op deze punten door middel van de duim, handpalm, elleboog of voet. 

WANNEER EEN BEHANDELING?

Veel mensen hebben werkelijk geen idee waar acupunctuur of acupressuur bij kan helpen. Begrijpelijk. Vanaf onze jeugd zijn wij dan ook al gewend aan - en bekend met - de paracetamolletjes in de keukenkast, of aan de bezoeken aan de man/vrouw in de witte jas die ons na - het altijd korte - bezoek weer vol geruststelling en vertrouwen naar huis stuurt. Inclusief een tas vol verschillende doosjes pillen. In alle kleuren en maten. Ook ik, en mijn kinderen. Maar dat geeft helemaal niets, alle respect en waardering voor de bij ons bekende westere manier van geneeskunde. Ik weet echter inmiddels - en gelukkig steeds meer mensen - dat wij zelf zó veel meer kunnen dan eerst of enkel en alleen naar 'die medicijnen' grijpen. Er zijn veel effectievere aanpakken, die nog een stuk natuurlijker en gezonder zijn ook. 

We raken steeds meer bekend met andere geneeswijzen, alternatieve geneeswijzen, zoals de oosterse geneeskunde waar acupunctuur en acupressuur onderdeel van zijn. De klachten waar wij normaal voor naar de dokter gaan, kunnen ook met deze methoden worden verholpen. Acupunctuur kan bij menig klacht worden toegepast en kent weinig tot geen bijwerkingen. Hier vind je een uitgebreide lijst waar acupunctuur allemaal bij kan helpen. Dus heb je last van lichamelijke klachten als spierpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, huidproblemen, menstruatie of allergieën? Klachten van meer geestelijke aard als rusteloosheid, slapeloosheid en angsten? Oftewel: klachten waar je normaal voor naar de huisarts gaat? Dan weet ik zeker dat een van de behandelingen veel voor je kunnen betekenen. Op zowel de korte, maar vooral de lange termijn. Benieuwd of ik wat voor je kan betekenen? Of wil je graag wat meer weten? Voel je vrij om contact met me op te nemen. 

petra-eeken-behandelingen-tarief.png
bottom of page