top of page
Logo Qi praktijk voor acupunctuur, acupressuur en acuyoga

 
 
 
CURSUSSEN ACU-YOGA

 

Gezondheid, dat sterke ‘ik-kan-alles-aan-gevoel‘ is voor bijna iedereen bereikbaar die zijn geest en lichaam daarop richt. Acu-yoga is een westerse benaming van het Japanse Do-In systeem. Het is een combinatie van yoga en acupressuur. Het is een natuurlijke en toegankelijke vorm voor het onderhouden van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om die reden ben ik mij hierin gaan verdiepen en geef ik cursussen acu-yoga & ontspanning en acu-yoga & meditatie

Acu-yoga kan beoefend worden door iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht. Door middel van rek- en strekoefeningen, lichaamshoudingen, diep en langzaam ademen, mudra’s en mantra’s, zelfmassage en werken met een partner, ontwikkelt men een lichaamsbewustzijn en harmonie tussen lichaam, emoties en geest. Wisseling tussen inspanning en ontspanning maakt het lichaam soepel en krachtig. Na afloop van de oefeningen voelen we ons ontspannen en levendig tegelijk. Iets hoe ieder mens zich, iedere dag, de hele dag wel zou willen voelen. 

Ben jij iemand die zich meer ontspannen en levendig wil voelen, misschien wel het liefst elke dag, de hele dag? Dan doet mij dat deugd en ik zou je daar graag bij willen helpen. Het allerfijnste hieraan is, nogmaals: iedereen kan acu-yoga beoefenen en ik geef dan ook al tijden met veel plezier en resultaat les in de beoefening hiervan. Aan jong, oud(er), man, vrouw, wie dan ook. Vaak twijfelen vaak we aan ons eigen kunnen, maar de ervaring leert anders. Oefening baart nog altijd kunst en laten we eerlijk zijn: als zelfs een eend, een zeehond én een beer het kunnen, waarom twijfelen aan jezelf? Lijkt het je wat of wil je graag wat meer informatie? Neem gerust contact met me op.  

bottom of page