top of page

Wat is acupressuur?

De basis van acupressuur bevindt zich in de traditionele Chinese geneeskunde, maar heeft wat meer weg van een massage. Bij acupressuur wordt door middel van de duim, handpalm, elleboog, knie of voet druk uitgeoefend op bepaalde punten op de huid. 

Reden acupressuur

Bij acupressuur worden spieren ontspannen en de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) gestimuleerd, waardoor niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke klachten kunnen worden verholpen.

Drukpuntmassage

Werking acupressuur

In ons lichaam bevinden zich 14 onzichtbare energiebanen. Deze banen noemen we meridianen. De meridianen bevinden zich in de huid van ons hoofd, onze rug, borstkas, armen en benen, en eindigen in onze vingertoppen en tenen. Elke meridiaan geeft energie aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur-, of acupressuurpunten worden genoemd. Door op deze punten te drukken kunnen we de hoeveelheid energie laten toe- of afnemen. Met als resultaat: herstel of genezing van lichaam en geest. 

Mijn werkwijze

Ik ga vrijwel altijd op dezelfde manier te werk. Over het algemeen heb ik graag eerst telefonisch contact, om kennis te maken en om te kijken of ik je kan helpen. Als dit het geval is dan maken we een afspraak voor een intake van anderhalf uur. Tijdens de intake bespreken we de klachten, je levenswijze: voeding, werk, relatie, gebruik(te) medicatie, dan stel ik een diagnose en bespreken we hoe de behandelingen eruit gaan zien. De duur en het aantal behandelingen varieert per klacht. 

TARIEVEN

                                                                                • Intakegesprek 90 minuten:   € 100.-

                                                                                • Behandeling   60 minuten:    € 70,-

                                                                                • Behandeling   90 minuten:    € 100,-  

 

Fijn om te weten:

Als je naast je basis zorg verzekering ook een aanvullende verzekering hebt afgesloten worden de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed

bottom of page