top of page

WAT IS ACUPUNCTUUR?

Wat is acupunctuur nu eigenlijk? Nou, om je een simpel antwoord te geven: acupunctuur is een toegepaste -van oorsprong oosterse - geneeswijze, waarbij naalden op 'bepaalde' punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden.

WAAROM ACUPUNCTUUR?

Bij acupunctuur wordt zowel het symptoom als de wortel van het probleem aangepakt. Terwijl in de westerse geneeskunde juist vaak alleen symptomen worden bestreden; vaak met een meer chemische, medicinale aanpak. 

WAT DOET ACUPUNCTUUR?

In ons lichaam bevinden zich 14 onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en deze meridianen horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’ dan kan acupunctuur, door behulp van naalden, bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren. 

MIJN WERKWIJZE

Ik ga vrijwel altijd op dezelfde manier te werk. Over het algemeen heb ik graag eerst telefonisch contact, om kennis te maken en om te kijken of ik je überhaupt ergens mee kan helpen. Als dit het geval is dan maken we een afspraak voor een intakegesprek van anderhalf uur. Tijdens de intake bespreken we de klachten, je levenswijze: voeding, werk, relatie, gebruik(te) medicatie, dan stel ik een diagnose en bespreken we het behandelplan. De duur en het aantal behandelingen varieert per klacht. 

TARIEVEN

                                                                                • Intakegesprek:  90 minuten    € 100,-

                                                                                • Behandeling      60 minuten:   € 70,-

                                                                                • Behandeling      90 minuten:   € 100,-  

Prettig om hierbij te weten:

Als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten naast je basis zorgverzekering worden mijn behandelingen gedeeltelijk vergoed en heb je een stukje eigen bijdrage

WAT VINDEN KLANTEN VAN MIJN BEHANDELING?

bottom of page