top of page

Acupunctuur

Wat is acupunctuur nu eigenlijk? Acupunctuur is een toegepaste -van oorsprong oosterse - geneeswijze, waarbij hele dunne naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden.

Waarom acupunctuur?

Bij acupunctuur wordt zowel het symptoom als de wortel van het probleem aangepakt. Terwijl in de westerse geneeskunde juist vaak alleen symptomen worden bestreden, vaak met een meer chemische, medicinale aanpak. 

acupunctuur

Werking acupunctuur

In ons lichaam bevinden zich 14 onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en deze meridianen horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’ dan kan acupunctuur, door behulp van hele dunne naalden, bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren. 

Mijn werkwijze

Ik ga vrijwel altijd op dezelfde manier te werk. Over het algemeen heb ik graag eerst telefonisch contact, om kennis te maken en om te kijken of ik je kan helpen. Als dit het geval is dan maken we een afspraak voor een intake van anderhalf uur. Tijdens de intake bespreken we de klachten, je levenswijze: voeding, werk, relatie, gebruik(te) medicatie. Dan stel ik een diagnose en bespreken we hoe de behandelingen eruit gaan zien. De duur en het aantal behandelingen varieert per klacht. 

TARIEVEN

                                                                                • Intakegesprek met behandeling: € 100,-

                                                                                • Behandeling 60 minuten:              € 70,-

                                                                                • Behandeling 90 minuten:              € 100,-  

Fijn om te weten:

Als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten naast je basis zorgverzekering worden mijn behandelingen gedeeltelijk vergoed en heb je een stukje eigen bijdrage

bottom of page